"Jasna pravila"
4

Son o derbiju Sjeverne i Južne Koreje: Uspjeh je što smo kući došli bez povreda

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Južne Koreje Son Heung-min dao je vrlo zanimljiv komentar o derbiju protiv Sjeverne Koreje koji je završen bez pogodaka.

Susret u Sjevernoj Koreji igrao se bez publike i završen je bez pogodaka, nije čak bilo ni prijenosa meča, a funkcioneri Nogometnog saveza Južne Koreje nisu dobili dozvolu da prisustvuju meču.

Meč je s tribina posmatrao predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, a on je rekao da je razočaran zbog praznih tribina, činjenice da nema TV prijenosa i što novinarima iz drugih država nije bilo dozvoljeno da dođu na meč.

Son je rekao da je najveći uspjeh iz ove utakmice što su on i njegovi saigrači završili meč bez ozbiljnih povreda, jer su, kako je rekao, njihovi protivnici bili veoma agresivni.

"Šteta što na kraju nismo osvojili tri boda, sam susret je bio toliko agresivan da uspjehom smatramo činjenicu da smo se vratili bez povrede. Nogometaši Sjeverne Koreje su bili veoma agresivni, mnogo su nam psovali. Ipak, moram reći da nisam zabrinut, jer radije mislim da su nas shvatili kao bolji i jači tim", kazao je Son.

Nakon toga, Son je dodao da se u Sjevernoj Koreji dobro naspavao.

"Moram reći da sam se dobro naspavao i odmorio s obzirom na to da u Sjevernoj Koreji nije dozvoljeno korištenje mobilnih telefona", istakao je napadač Tottenhama.

Južna i Sjeverna Koreja dijele prvo mjesto u grupi H, a pored njih u grupi su Liban, Turkmenistan i Šri Lanka.