Liga prvaka
145

Son donio minimalnu pobjedu Tottenhamu protiv Manchester Cityja

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Tottenhama savladali su kod kuće Manchester City rezultatom 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Obje ekipe su igrale veoma otvoreno od početka susreta i pokušavale su stići do pogotka, no u tome nisu uspjele u prvih 45 minuta.

Najbolju priliku za goste na meču vidjeli smo već u 13. minuti susreta. Raheem Sterling je šutirao, lopta je pogodila u ruku Dannyja Rosea, a arbitar Bjorn Kuipers je uz pomoć VAR-a dosudio penal.

Sergio Aguero je šutirao sa bijele tačke, ali je Hugo Lloris sjajno odbranio njegov udarac. to je bio četvrti promašeni penal za Argentinca u Ligi prvaka, te mu nedostaje jedan da se izjednači sa liderom u toj neslavnoj kategoriji Thierryjem Henryjem.

Tottenham je većinom prijetio iz daljine, a Ederson je sjajno branio u ovom meču. Harry Kane je u 24. minuti pokušao, a Brazilac na golu Cityja je bio siguran i to je bilo sve od prilika u prvom poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena Sterling na jednoj i Heung-Min Son na drugoj strani su pokušali promijeniti rezultat, ali bezuspješno.

U 58. minuti susret je zbog povrede završio Kane nakon udarca Fabiana Delpha, te je mjesto centralnog napadača zauzeo Son.

Upravo je reprezentativac Južne Koreje postigao odlučujući pogodak na utakmici. Cristian Eriksen ga je sjajno uposlio, a Son je uz dosta sreće pogodio za 1:0.

Revanš se igra 17. aprila na Etihadu.