Uoči duela s Barcelonom
47

Solskjaer: Sjećanje na PSG će pomoći igračima, možemo preokrenuti situaciju

Klix.ba
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solksjaer je zatražio od svojih igrača da prenesu duh iz druge utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a u drugu utakmicu četvrtfinala protiv Barcelone.

United je poražen u prvoj utakmici rezultatom 2:0, ali je slavio 3:1 na Parku prinčeva te je prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Solskjaer se nada da će Crveni vragovi ponoviti podvig u drugom susretu s Barcelonom koja ima minimalnu prednost 1:0 iz prvog susreta.

"Sjećanje na PSG će pomoći igračima. Mi kao tim znamo da možemo preokrenuti mnoge situacije. Barcelona je težak protivnik, a duel s PSG-om nije bio tako davno. Također, u boljoj smo situaciji za jedan pogodak", izjavio je Solskjaer.

Menadžer Uniteda se prisjeća i svog pobjedničkog gola za engleski klub u finalu Lige prvaka 1999. godine protiv Bayerna.

"Bit će mnogo emocija, to je fantastično sjećanje za mene. Samo jednom sam bio na ovom stadionu, doveo sam sina da gledamo El Clasico 2016. godine, a bio sam ovdje i prije desetak dana te gledao utakmicu protiv Atletica. U nogometu se sve može dogoditi. Ako ne primimo gol, u dobroj smo situaciji. Znamo da možemo pogađati iz prekida, viši smo od njih. Ipak, moramo se dobro braniti, neće mi smetati ako pobjednički gol postignemo i u 93. minuti. Moramo se boriti", rekao je menadžer Uniteda.

Njegova ekipa je kritikovana zbog previše opreznog pristupa Barceloni.

"Nismo držali loptu i stvarali šanse. Znamo da moramo bolje igrati, Ako predate loptu Messiju ili Suarezu, patit ćete. Barca ima dobru kontru s Ousmaneom Dembeleom, a svi znamo ko je Messi", kazao je Solskjaer.

Špekuliše se da će Paul Pogba otići u Real Madrid.

"Paul je fokusiran na utakmicu. Ne sumnjam da će dobro igrati za United, dosad je to činio fantastično", završio je Solskjaer.