Novi poraz u gostima
13

Sokratis: Bili smo bijesni u svlačionici, nismo glupi i znamo da igramo loše

Klix.ba
Sokratis (Foto: AFP)
Sokratis (Foto: AFP)
Defanzivac Arsenala Sokratis Papastathopoulos javno je kritikovao sebe i svoje saigrače nakon poraza Topnika od Wolvesa rezultatom 3:1 čime su znatno ugrozili svoje šanse da se preko Premiershipa plasiraju u Ligu prvaka naredne godine.

Arsenal je imao priliku da pobjedom protiv Wolvesa preskoči Chelsea na tabeli i do kraja prvenstva imali bi sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za 3. i 4. poziciju, no ekipa Unaija Emeryja još jednom se pokazala kao izuzetno loš protivnik na gostujućem terenu i već u prvom poluvremenu morali su potpisati poraz kod Wolvesa.

Štoper Arsenala Sokratis Papastathopoulos rekao je da su tri pogotka u prvom poluvremenu u potpunosti ubila volju igrača iz Londona.

"Nismo igrali dobro, ovo je bila izuzetno slaba utakmica za nas. Bili smo dobri samo u prvih 20 minuta kada smo imali kontrolu nad loptom, ali smo nekoliko puta prelagano izgubili loptu iako smo znali da su opasni iz kontranapada. Iz četiri prilike Wolves nam je postigao tri pogotka i bilo je teško nastaviti igrati nakon toga", kazao je Sokratis.

Bivši igrač Borussije Dortmund nakon toga je otvoreno kritikovao prvenstveno sebe, ali i svoje saigrače, te je rekao da je sada jako bitno pokazati pravi odgovor.

"Svi u svlačionici su bili bijesni. Svaki igrač sanja da igra Ligu prvaka i svi smo preuzeli odgovornost za ovaj poraz, nismo glupi i znamo da smo igrali loše. Smatram da nije problem ni u sistemu ni u treneru, već u nama. Ovo je bilo veoma loše, ali nije vrijeme za izgovore jer moramo gledati naprijed i moramo pobijediti u sve tri utakmice do kraja. Imam potpuno povjerenje u saigrače i vjerujem da možemo promijeniti stvari u svoju korist", kazao je defanzivac Arsenala.

Arsenal će do kraja sezone odigrati još tri utakmice, dvije na gostujućem i jednu na domaćem terenu. Prvo ih očekuje duel protiv Leicestera na King Power stadionu, zatim će 5. maja dočekati Brighton, a sezonu će završiti 12. maja gostovanjem kod Burnleyja. Između svega toga, Topnici će imati obaveze u Evropskoj ligi gdje u polufinalu igraju protiv Valencije.