Nedavno proglasio bankrot
23

Šokantno priznanje bivšeg igrača Reala: Imam sedmero djece s četiri različite žene

H. H.
Drenthe je potpisao za Real Madrid 2007. godine (Foto:Twitter)
Drenthe je potpisao za Real Madrid 2007. godine (Foto:Twitter)
Bivši lijevi bek Real Madrida Royston Drenthe otkrio je nepoznate detalje iz svog burnog načina života, a šokirao je sve priznanjem da ima sedmero djece s četiri različite žene.

Gostujući u emisiji El Partitazo de Cope kazao je da je sada slobodan i da će pokušati smršati u narednom periodu.

"Imam sedmero djece s četiri različite žene, ali sada sam slobodan. Imam i nekoliko kilograma viška, kao što se jasno vidi na nekim fotografijama. Moram polako da smršam, jer nisam u poziciji da igram i od ponedjeljka počinjem s dijetom. Nažalost, uvijek sam puno jeo, moje tetke jako dobro kuhaju...", kazao je nekada najbolji mladi nogometaš Evrope.

Tridesettrogodišnji Drenthe jučer je objavio da će karijeru nastaviti u četvrtom rangu španskog nogometa nakon što je potpisao ugovor za Racing Murciju. Prethodno je nastupao u trećem rangu nizozemskog nogometa u dresu Kozakken Boysa.

Nizozemac je nedavno proglasio i bankrot, a u međuvremenu je postao reper te izbacio nekoliko spotova.

Podsjetimo, Drenthe je potpisao za Real Madrid 2007. godine nakon što je pružio impresivne igre na Evropskom prvenstvu za U-21 reprezentacija. Postigao je sjajan gol protiv Seville u Superkupu Španije, ali očekivanja na stadionu Santiago Bernabeu nije ispunio pa je bio na posudbama u Herculesu i Evertonu.

Kasnije je Drenthe nastupao za Alaniju Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas, Spartu Rotterdam i Kozakken Boyse.