La Liga
142

Šokantan poraz Reala u Madridu, Ramos zaradio novi crveni karton

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Girone senzacionalno su pobijedili na Santiago Bernabeuu u okviru 24. kola La Lige ekipu Real Madrida rezultatom 2:1 i tako zaustavili niz Kraljevskog kluba od pet uzastopnih trijumfa.

Na prvu veliku priliku gledatelji su čekali 17 minuta, a onda je Lucas opasno zaprijetio gostujućem golmanu. Osam minuta kasnije Real dolazi u vodstvo. Casemiro je bio strijelac nakon što je glavom zatresao mrežu iz teške pozicije.

Uspio je Real preko Marcela postići još jedan pogodak prije odlaska na odmor, ali je njega sudija Guillermo Cuadra poništio zbog ofsajda nakon provjere VAR-a.

I u nastavku je Real prvi zaprijetio preko Karima Benzeme, a Girona je tek pola sata prije kraja meča ozbiljnije napatila domaću odbranu nakon udarca Anthonyja Lozana.

Pet minuta kasnije dosuđen je penal za goste nakon što je Sergio Ramos igrao rukom u svom šesnaestercu. Christian Stuani je potom zakucao loptu u mrežu za izjednačenje.

Nije Girona odustajala s napadima protiv šokiranog Reala. Portu je u 70. minuti pogodio prečku, a nagrada za trud je stigla pet minuta kasnije. Opet je Portu bio u centru pažnje isprativši odbijenu loptu, koju posprema u mrežu za veliki preokret.

Do kraja meča Real je jalovo napadao, a utakmicu je okončao s igračem manje jer je Ramos u 90. minuti zaradio drugi žuti karton.

Real je na trećem mjestu La Lige, dok je Girona preskočila Valladolid i Celtu te je sada na 15. poziciji.

Tabela: