La Liga
73

Šokantan kiks Barcelone u borbi za titulu: Granada odnijela bodove sa Nou Campa

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Granade pobijedili su na Nou Campu u okviru 33. kola La Lige ekipu Barcelone rezultatom 2:1 te su tako udaljili Katalonce od osvajanja titule prvaka Španije.

Barcelona je očekivano apsolutno dominirala u prvom poluvremenu, stvorili veliki broj prilika, a nagrada je stigla u 23. minuti. Griezmann je uposlio Messija koji je doveo Barcelonu u vodstvo.

U nastavku meča ista slika na terenu, a kazna za brojne promašaje Barceloninih napadača došla je u 63. minuti kada je pogodio Machis za 1:1.

Tri minute kasnije Barcelonin trener Koeman je dobio crveni karton zbog prigovora, a uslijed velikih napada Barcelone, gosti su još jednom šokirali favorizovane domaćine. Ovaj put je strijelac bio Molina na asistenciju Marina.

Iako je Barcelona žestoko napadala do kraja meča da dođe barem do jednog boda, odbrana Granada nije imala problema te se kući vraća s tri boda.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ponovo cijelu utakmicu presjedio na klupi.

Barcelona je ostala na diobi drugog mjesta s istim brojem bodova kao i Real, dok je Atletico na liderskoj poziciji s dva boda više. Granada je na osmoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Atletico 1:2 (Messi 23' - Machis 63, Molina 79')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore