Potvrdio advokat
136

Šok za pritvorene navijače Dinama: Ostaju u grčkim zatvorima još najmanje pola godine

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Navijači Dinamo iz Zagreba ostat će u grčkim zatvorima još najmanje pola godine, prenio je danas Večernji list pozivajući se na izjave advokata prve grupe navijača koji su dali izjavu pred sudom u Atini.
Prva grupa navijača jučer se pojavila pred sudijom u Atini gdje je dala izjave.

"Naredna odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, a protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko ide na slobodu", rekao je advokat.

Večernji list navodi da će do tada proći barem polovina roka od 18 mjeseci koliko istraga maksimalno može trajati.

Podsjetimo, ukupno 102 hrvatska navijača nalaze se u zatvorima po Grčkoj gdje su uhapšeni u augustu zbog nereda uoči utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv AEK-a u kojima je ubijen navijač grčkog kluba.

Grčki advokat većine navijača Dinama Athanasios Kaimenakis, nekada i sam pripadnik navijačke grupe Panatinaikosa Gate 13, rekao je nakon završetka ispitivanja svojih klijenata da za njih 60 od ukupno 90 koliko ih zastupa ne postoje nikakvi materijalni dokazi, ni video snimci, ni DNK uzorci na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru.

Nezvanično se saznaje da bi oko 15-ak dana moglo da potraje čitanje žalbi, na čemu će raditi brojni prevodioci, a pred sudiju izlazi još 44 pripadnika Bad Blue Boysa, dok će preostali svoje iskaze dati sutra.