Bolan poraz za Topnike
90

Šok u Londonu: Olympiakos izbacio Arsenal iz Evropske lige

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Olympiakosa izbacila je Arsenal iz Evropske lige nakon što su poslije produžetaka pobijedili Topnike na Emiratesu rezultatom 2:1.
Arsenal je prvi meč u Atini riješio u svoju korist rezultatom 1:0 i činilo se da je ekipi Mikela Artete ostao samo rutinski dio posla, odnosno da na svom terenu potvrde prolazak u osminu finala, no Olympiakos nije tako mislio i hrabrom igrom u uzvratnom meču izborio je prolazak dalje.

Nakon prvih 45 minuta u kojima nije bilo puno šansi ni prilika, Olympiakos u vodstvo stiže sredinom drugog poluvremena kada Cisse pogađa glavom za 1:0, a kako Arsenal nije uspio postići gol u preostalom vremenu do kraja regularnih 90 minuta, uslijedili su produžeci.

Kada je Aubameyang u 113. minuti pogodio za 1:1 Arsenal je bio na pragu prolaska u narednu fazu, no šok domaćim navijačima priredio je El Arabi u 120. minuti kada je pogodio za, na kraju će se ispostaviti, konačnih 1:2.

Arsenal je ovim porazom završio nastup u Evropskoj ligi i jedini način da se plasiraju u Ligu prvaka je da osvoje četvrto, odnosno peto mjesto u Premiershipu ukoliko Manchester Cityju ostane zabrana igranja ovog takmičenja.