Pala odluka
417

Sofrenić potvrdio: Novi selektor BiH bit će Osim ili Prosinečki

Piše: N. K.
Milorad Sofrenić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Milorad Sofrenić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjem zasjedanju u Zenici donio je odluku da će novi selektor Zmajeva biti Amar Osim ili Robert Prosinečki.

"Razmatrali smo izvještaj Komisije, koja je obavila razgovore sa svim potencijalnim kandidatima. Izvršni odbor je nakon dugog razmatranja listu od četiri kandidata sveo na dvojicu - Amara Osima i Roberta Prosinečkog. U narednih sedam, osam dana obavit će se konkretni razgovori s njima, od finansijskih uslova, njihovih planova i svega ostaloga kako bi mogli donijeti konačnu odluku", rekao je Milorad Sofrenić, potpredsjednik NSBiH.

Preostala dvojica kandidata koja su otpala iz trke za nasljednika Mehmeda Baždarevića su Dragan Okuka i Vladimir Petković.

Tako su čelnici bh. nogometa još jednom prolongirali svoju odluku i u novu 2018. godinu ući ćemo bez selektora "A" selekcije.

Podsjetimo, na sjednici održanoj sredinom novembra članovi IO NSBiH nisu se uspjeli dogovoriti o tome kome dati povjerenje, a tada su se spominjala imena Mehe Kodre i Amara Osima.

U periodu između dvije sjednice Stručna komisija u kojoj su Ivica Osim, Zvjezdan Misimović, Duško Bajević i Sead Kajtaza trebala je obaviti razgovore sa kandidatima. Spominjala su se mnoga poznata svjetska trenerska imena, poput Turčina Fatiha Terima ili Šveđanina Svena Gorana Erikssona, ali je na kraju konačni izbor spao na Osima i Prosinečkog.