Nogomet
1

Snimi gol i zaigraj sa Vedom na Red Bull ŠutFestu

Klix.ba
Dok se u Bosni i Hercegovini još uvijek ne smiruje euforija zbog plasmana reprezentacije na Mundijal, dolazi jedno takmičenje koje će svim zaljubljenicima u nogomet i atraktivne šuteve omogućiti da demonstriraju svoju vještinu na drugačiji način.

Takmičenje se zove Red Bull ŠutFest, a odvijat će se pod budnim okom bh. reprezentativca Vedada Ibiševića, strijelca odlučujućeg gola na utakmici protiv Litvanije.

Prakticiranje dobrog šuta ne mora biti ograničeno isključivo na prostor između stativa i prečke na nogometnom terenu. Red Bull ŠutFest daje vam priliku da iskažete svoj talent gađajući i pogađajući različite "mete" koje sami odaberete.

To mogu biti prozor, kontejner, rupa u zidu ili nešto sasvim drugo. Odluka je na vama. Bitno je jedino da budete precizni, atraktivni i originalni. Dopustite svojoj mašti i svome šutu da se razmašu...

Način prijavljivanja krajnje je jednostavan. Snimite svoj najkreativniji precizni šut (postignut van nogometnog terena). Video možete uploadovati na YouTube i link zajedno sa podacima: ime, prezime, kontakt telefon, grad i godina rođenja trebate poslati na e-mail [email protected] najkasnije do 27. novembra 2013. godine.

Potom će biti odabrani oni najbolji i pozvani na završni događaj u Sarajevo, na kojem će u društvu Vedada Ibiševića proći završni test. Važno je napomenuti da kvalitet videa nije presudan, odlučujuću ulogu igra vaš maštoviti šut.

Da biste stekli pobliži uvid u ovo takmičenje, pogledajte kako je to izgledalo u Njemačkoj, gdje je domaćin bio Mario Gomez.