|

FOTO
/
Sneijder: U Galatasaray sam došao postati legenda

Sneijder: U Galatasaray sam došao postati legenda
4
A
Anadolija
22.1.2013. u 19:32
5
komentara
4

dijeljenja
Sneijder: U Galatasaray sam došao postati legenda Foto: Anadolija
Holandski internacionalac koji je iz milanskog Intera prešao u turski Galatasaray, Wesley Sneijder, potpisao je troipogodišnji ugovor sa istanbulskim klubom.
Novo Galatasarayevo pojačanje u liku Sneijdera, boje ove ekipe branit će u narednih 3,5 godina, a Galatasaray će Interu isplatiti obeštećenje u visini od 7,5 miliona eura, dok će Holanđanin godišnje zarađivati pet miliona eura.

Nakon svečane ceremonije potpisivanja kojoj su prisustvovali i najviši rukovodioci kluba, Sneijder je rekao kako je "veličinu kluba osjetio čim je kročio u Istanbul", aludirajući na podršku navijača koji su ga dočekali na aerodromu.

Holanđanin je poručio da želi nastupiti u narednom istanbulskom derbiju u nedjelju, kada će Galatasaray odmjeriti snage sa Bešiktašom.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija

Wesley Sneijder je izrazio radost što ga mediji i navijači porede sa nekadašnjom legendom Galatasaraya Rumunom Georgeom Hagijem.

"Hagi je bio veliki fudbaler. Bio je velika legenda, i ja sam došao ovamo postati legenda", dodao je Sneijder.

On je rekaao da čitav proces odlučivanja oko dolaska u Galatasaray nije trajao dugo kako se čini, jer je sve formalnosti sa Interom riješio u roku od 48 sati.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...