Nogomet
6

Sneijder sasuo paljbu po Interu

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AFP)
Wesley Sneijder (Foto: AFP)
Holandski veznjak Galatasarayja Wesley Sneijder (28) napao je bivši klub, milanski Inter, zbog neprijateljskog raskida saradnje, te je izrazio prilično zadovoljstvo zbog njihovog slabog plasmana u sezoni.

U januaru ove sezone Sneijder je prešao iz Intera u Galatasaray, čime je kraju došao period obostranog nezadovoljstva. Naime, čelnici kluba naredili su tadašnjem treneru Andrei Stramaccioniju da drži Sneijdera na klupi budući je ovaj odbio prihvatiti smanjenje plate i potpisivanje novog ugovora, pa je tako holandski veznjak veći dio prvog dijela sezone ostao bez prilike za igru.

"Žao mi je zbog igrača i navijača, ali zbog ostalih mi ne smeta što je Inter završio tek deveti ove sezone i što je trener morao otići", rekao je Sneijder za De Telegraaf.

"Nisu se čak ni kvalifikovali za Evropu i nadam se da je to natjeralo na vrhu da razmisle šta se događa s klubom. Ono što se dogodilo nije vrijedno Intera. Inter me pokušavao slomiti iznova i iznova. Da nisam imao tako snažnu osobnost objesio bih kopačke. Puno ljudi u klubu nije vrijedno mog povjerenja i poštovanja. Imao sam puno teških trenutaka, ali ono što se dogodilo me učinilo jačim na kraju".

Sneijder je u Interu igrao od 2009. godine i bio je dio ekipe koja je 2010. pod Joseom Mourinhom osvojila trostruku krunu. Ove je godine sa Galatasarayjem osvojio naslov turskog prvaka.