Pojačanje za Vučicu
39

Smalling nakon devet godina napušta Manchester United i prelazi u Romu

K. H.
Chris Smalling (Foto: EPA-EFE)
Chris Smalling (Foto: EPA-EFE)
Engleski defanzivac Chris Smalling napustit će ekipu Manchester Uniteda i narednih godinu dana igrat će na posudbi u Romi, piše Sky Sports.

Smalling je dolaskom Harryja Maguirea pao u drugi plan kod trenera Ole Gunnara Solskjaera i teško će se ove sezone izboriti za bio kakvu minutažu, pa je shodno tome odlučio prihvatiti ponudu Rome i otići na jednogodišnju posudbu.

Prema pisanju Sky Sportsa, Manchester United će na ime ove posudbe dobiti blizu tri miliona eura, a Roma će na kraju ove sezone imati pravo otkupa engleskog defanzivca, vjerovatno pod uslovom da se on navikne na život u Italiji, što je uvijek izazov za igrače koji dolaze s Otoka.

Smalling je 2010. godine došao u Manchester United iz Fulhama još u eri Sir Alexa Fergusona, a od tada je skupio 206 nastupa za Crvene đavole u kojima je postigao 12 pogodaka.

Najbolje partije u dresu Manchester Uniteda Smalling je pružao u vrijeme dok je trener bio Louis Van Gaal, ali je nakon toga doživio povredu i nikada se nije uspio vratiti na nivo koji se od njega očekivao.

Dobrim igrama u Manchester Unitedu on je zaslužio i poziv u reprezentaciju Engleske, a u dresu Gordi Albiona upisao je 31 nastup.