Nogomet
1

Službeno: Cavani potpisao s PSG-om na pet godina

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani, 26-godišnji urugvajski nogometaš i dosadašnji napadač Napolija, u utorak je i definitivno potpisao ugovor s francuskim prvakom Paris St. Germainom, na pet godina.

Kako je i ranije najavljeno, PSG je odlučio ispoštovati ono što je pisalo u ugovoru Urugvajca i talijanskog doprvaka, a to je plaćanje odštetne cijene od 63 miliona eura.

Tako je i definitivno okončana jedna od najvećih ljetnih trakavica u svijetu nogometa, a podsjetimo da su Cavanija, između ostalih, još tražili Real Madrid i Chelsea. Posljednje tri sezone Cavani je igrao u Napoliju, gdje je ranije došao iz Palerma. U Evropu je, pak, stigao iz urugvajskog Danubija.

http://www.youtube.com/watch?v=InJrdNu5vSk

Za klub s juga Italije je ukupno postigao 104 pogotka u 138 utakmica. U Seriji A je postigao 78 pogodaka ukupno, a prošle je sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac tog prvenstva s 29 pogodaka.

Sada treba vidjeti hoće li u klubu ostati i Zlatan Ibrahimović, a u slučaju ostanka Šveđanina njih će dvojica vjerovatno činiti jedan od najjačih napadačkih tandema na starom kontinentu.