Nogomet
0

Službeno: Allegri ostaje trener Milana

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Nakon nekoliko dana neizvjesnosti u nedjelju navečer je napokon odlučeno da Massimiliano Allegri ostaje trener nogometaša Milana i sljedeće sezone.

Iako mu ugovor s Rossonerima vrijedi još godinu dana, Allegrijeva je budućnost na San Siru došla pod upitnik nakon završetka sezone. Spominjalo se da klupski čelnici nisu posve zadovoljni tek trećim mjestom u Seriji A, ali i da bi Allegri mogao preuzeti treniranje Rome.

No, poslije nedjeljnog sastanka s predsjednikom kluba Silvijem Berlusconijem postalo je jasno da nikakvih promjena neće biti.

"S dopredsjednikom Adrianom Gallianijem i trenerom Allegrijem sam održao iskren i srdačan razgovor u kojem smo analizirali prošlu sezonu i razjasnili neke stvari. Postigli smo dogovor o pravima i obvezama kluba prema treneru i obrnuto. Razgovarali smo i o nogometnom stilu kojim Milan mora igrati, o ekipi za sljedeću sezonu, te utvrdili smjernice za prijelazni rok. Odnos s trenerom nikada nije bio prekinut, nastavlja se s vjerom i uzajamnim poštovanjem", istaknuo je Berlusconi nakon sastanka.

Allegri je tri godine trener Milana, a najveći je uspjeh postigao u prvoj sezoni kada je odveo Rossonere do naslova u Seriji A.