Nogomet
0

Milan i Roma demantirali Allegrijev prelazak na Olimpico

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Talijanski nogometni prvoligaši Milan i Roma demantirali su navode lokalnih medija da će aktuelni trener Rossonera Massimiliano Allegri na ljeto preuzeti vođenje Vučice.

Milanski dnevnik Corriere della Sera u subotu je donio informaciju da je Allegri prihvatio trogodišnji ugovor koji mu je ponudila Roma, te da je istovremeno odbio ponudu Milanovog gradskog rivala Intera. Izazvao je dnevni list time pravu buru u sva tri spomenuta kluba.

''AC Milan kategorički odbacuje današnje napise u dnevniku Corriere della Sera koji se tiču našeg trenera Massimiliana Allegrija'', saopćio je Milan, a gotovo je identično saopćenje poslala i Roma:

''Roma ovim putem kategorički opovrgava navodni dogovor s gospodinom Allegrijem.''

Oglasio se i treći prozvani klub Inter.

''U vezi s navodima u listu Corriere della Sera o budućnosti Interove klupe, odbacujemo da je bilo kontakta ili zahtjeva za kontaktom između našeg kluba i Milanovog trenera Massimiliana Allegrija.''

Uprkos Milanovim dobrim rezultatima u drugoj polovini sezone, kao i činjenici da Allegrijev ugovor vrijedi još godinu dana, talijanski su mediji posljednjih dana puni napisa o njegovom odlasku sa San Sira.