Nogomet
3

Slovaci ogorčeni na svoje navijače: Osjećali smo se kao da igramo u Zenici

Klix.ba
Martin Škrtel aplaudira bh. navijačima
Martin Škrtel aplaudira bh. navijačima
Stadion Pod Dubnom na kojem su sinoć kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo odigrale reprezentacije domaćina Slovačke i Bosne i Hercegovine bio je pun. Veliku većinu, oko 9.000, činili su navijači Zmajeva što je iznenadilo Slovake i reprezentativce te zemlje.

Ako su navijači 12. igrač na terenu, onda je BiH imala veliku prednost u obje utakmice. Nakon Zenice i Bilinog Polja, Bosanci i Hercegovci dominirali su i na stadionu u Žilini, piše slovački portal Pravda.

"Priznajem da nikada nisam ovo doživio. Igrali smo kući pred bosanskom publikom. Ne znam za koga ni gdje sam igrao", kazao je ogorčeni 28-godišnji reprezentativac Slovačke Adam Nemec.

Vladimir Weiss također je kazao da je bio iznenađen brojem bh. navijača koji su došli u Žilini da bodre svoju reprezentaciju.

"Pokušali smo se koncentrisati na igru. Žao mi je što nije bilo naših navijača", kazao je Weiss nakon susreta.

Stoper Peter Pekarík zahvalio se slovačkim navijačima koji su sinoć došli na stadion Pod Dubnom.

"Na momente sam osjećao kao da igramo u Zenici ili Sarajevu", kazao je Pekarik.

I kapiten te reprezentacije Martin Škrtel u jednom trenutku prišao je tribini koja je bila ispunjena našim navijačima i aplaudirao im.

"Došli su iako su u prvoj utakmici izgubili i atmosfera nije bila dobra oko reprezentacije. Navijači su ih cijelu utakmicu podržavali", kazao je Škrtel.