Nogomet
149

Sloboda savladala Željezničar sa 2:0 po izuzetno velikom nevremenu u Tuzli

Piše: E. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sloboda je u jednom od derbija četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju savladala Željezničar rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme susreta je pokvarila veoma jaka kiša, tako da smo vidjeli samo jedan šut u okvir gola.

Prvi je zaprijetio Željezničar. U 13. minuti Bekrić je izveo korner, Nikolić je bio najviši u skoku, ali sa pet metara šutirao je pored gola.

Samo dvije minute kasnije vidjeli smo taj jedan udarac u okvir gola. Karić se našao u stopostotnoj šansi, predriblao je Kjosevskog, no njegov šut ispred gol-linije izbacuje Boccaccini.

Fudbaleri domaćeg tima su minutu prije kraja prvog poluvremena tražili jedanaesterac. Karić je šutirao, lopta je pogodila Sinišu Stevanovića u ruku, ali sudija Bjelica nije odlučio pokazati na bijelu tačku.

U drugom poluvremenu kiša je prestala padati jakim intenzitetom kao u prvom poluvremenu, a Sloboda je već nakon 12 minuta igre u drugom poluvremenu povela sa 2:0.

Već u 53. minuti Orgadić je centrirao sa desne strane, a Veselinović je glavom u padu šutirao i matirao Kjosevskog koji je poprilično loše intervenisao.

Golman Plavih je drugi put vadio loptu iz mreže samo četiri minute kasnije. Stjepanović je šutirao silovito sa 25 metara i zakucao loptu u Željinu mrežu za velikih 2:0 u 57. minuti.

Željezničar je u nastavku susreta imao veći posjed lopte, no nije uspio ozbiljnije priprijetiti Pirićevom golu i Sloboda je sasvim zasluženo slavila sa 2:0.

Sloboda: Pirić, Džidić, Karić (Krpić 88'), Efendić, Zeba (Zec 78'), Subić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović (Grahovac 75'), Veselinović, Merzić.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Bekrić (Radinović 58'), Blagojević, Bevab, Beganović, Nikolić, Lendrić, M. Stevanović.