Nogomet
7

Sloboda odradila posljednji trening pred odlazak u Izrael, Krpić najavio borbu za prolaz

Piše: D. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ekipa FK Sloboda danas je odradila posljednji trening uoči odlaska na gostovanje jeruzalemskom Beitaru i revanš utakmice 1. pretkola Evropske lige. O atmosferi i očekivanjima u taboru tuzlanskog kluba za portal Klix.ba je govorio napadač Sulejman Krpić.

Nakon što je prva utakmica odigrana na Bilinom Polju u Zenici završena rezultatom 0:0, bh. predstavnik odlazi u Izrael s namjerom da izbori plasman u 2. pretkolo. Ekipa će otputovati u Izrael rano ujutro, a očekivanja su velika.

"Bilo bi bolje da smo dali gol, ali smo uprkos tome zadovoljni prvom utakmicom. Beitar je odličan, kvalitetan tim s nekoliko brzih igrala u napadu, zbog čega je kontra izuzetno opasan. Veoma brzo dolaze pred gol protivnika, dovoljna su tri ili četiri dodavanja. Dobro smo odigrali u Zenici, ali ova naša ekipa može više", izjavio je Krpić za portal Klix.ba.

Tuzlaci sada bolje poznaju protivnika, uigraniji su i u Izrael odlaze po plasman u 2. pretkolo.

"Gledali smo ih dva puta, a dosta toga smo vidjeli i u Zenici. Sjajno su organizovani, to je sigurno. Na našim treninzima smo se uigravali, cilj je da djelujemo što organizovanije na terenu. Znamo šta nam je raditi, trebamo se boriti i prućiti što bolju igru. U Izraelu se nećemo braniti, ne želimo napraviti takvu grešku. Ipak, bit ćemo strpljivi i oprezni, čekati grešku protivnika. Pokušat ćemo proći u 2. pretkolo", dodao je Krpić.

Utakmica Beitar - Sloboda se igra u četvrtak s početkom u 18:45 sati.