Premijer liga BiH
68

Sloboda na Tušnju ostvarila izuzetno bitnu pobjedu protiv Borca

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Ekipa Slobode upisala je pobjedu protiv Borca u meču 8. kola Premijer lige BiH na svom Tušnju rezultatom 3:1.

Domaći navijači već u devetoj minuti imali su razlog za slavlje. Pršeš je lijepo pogodio iz slobodnog udarca s nekih 20-ak metara za veliko slavlje navijača na Tušnju, a samo 10 minuta nakon toga, Sloboda postiže i drugi gol.

Čomor je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran realizator s bijele tačke bio je Bekrić. To nije bio kraj uzbuđenjima jer je Borac samo dvije minute nakon toga smanjio na 2:1, a gol je postigao Vujaklija. Do kraja prvog poluvremena nije bilo pogodaka.

U drugom poluvremenu Borac je zaigrao ofanzivnije nego na početku meča, najagilniji je bio i najbolji igrač ove ekipe - Vranješ, no i pored nekoliko dobrih pokušaja gosti nisu uspjeli postići drugi gol i stići makar do jednog boda. U samom finišu Sloboda je postigla i treći gol i tako osigurala izuzetno važna tri boda.

Sloboda se zahvaljujući pobjedi protiv Borca popela na šestu poziciju na tabeli sa 12 osvojenih bodova, dok je Borac ostao na osmom mjestu sa 11 bodova.

Zanimljivo, od prve pozicije koju trenutno zauzima Željezničar do osmog mjesta na kojem je Borac razlika iznosi samo pet bodova.