Premijer liga BiH
9

Sloboda ispustila dva gola prednosti protiv Krupe, Mladost savladala Borac

Piše: K. H.
Sloboda - Krupa (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ekipa Mladosti savladala je Borac na domaćem terenu u meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je Sloboda na svom terenu odigrala 2:2 protiv Krupe.

Sloboda - Krupa 2:2

Već na samom početku meča, tačnije u 6. minuti ekipa Slavke Petrovića stigla je u vodstvo. Todorović je centrirao, a Krpić pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih igrača, ali i navijača. Nakon što je domaća ekipa stigla u vodstvo na samom početku, tempo igre u prvih 30 minuta znatno je opao, a onda je Krupa u razmaku od samo pet minuta imala tri dobre prilike, ali nije uspjela poravnati rezultat.

Slično kao i u prvom poluvremenu, Sloboda je u prvim minutama drugog poluvremena postigla drugi pogodak, ovaj put preko Smajića koji je pogodio za 2:0. Krupa je nakon toga krenula još ofanzivnije prema golu domaće ekipe, a takva igra im se isplatila u 72. minuti kada Koljić postiže gol za 2:1, da bi isti igrač u 85. minuti poravnao rezultat i zaledio domaće navijače.

Mladost - Borac 2:1

Ekipa Edisa Mulalića bolje je otvorila meč i već u 13. minuti s bijele tačke stigla u prednost. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Abid Mujagić. Borac je odmah pokušao stići do poravnanja, ali je Velić dobro čuvao svoju mrežu i na poluvrijeme je Mladost otišla s prednošću od 1:0.

Igrala se 59. minuta kada je Karić poravnao rezultat na 1:1 i stvari vratio na početak, da bi već u sljedećem napadu Mujagić svojim drugom golom vratio Mladost u prednost i postavio, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1.