Nogomet
15

Sloboda dočekuje Slaviju, cilj je osvajanje sva tri boda

Piše: M. H.
Husref Musemić i Miljan Govedarica (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić i Miljan Govedarica (Foto: Klix.ba)
Nogometaši tuzlanske Slobode u posljednjem kolu jesenje polusezone na stadionu Tušanj sutra dočekuju ekipu Slavije. Sa nova tri boda Tuzlaci bi na zimsku pauzu otišli kao lideri BHT Premijer lige BiH.

Husref Musemić, šef stručnog tima FK Sloboda na današnjoj konferenciji za medije poručio je da je cilj Slobode jasan, a to je pobjeda. Dodao je da poznaje igru tima Slavije, te ocijenio da mogu biti veoma neugodan protivnik, istaknuvši da je u ovom trenutku Sloboda kvalitetniji tim.

"Jedino što me brine je loš teren. Mi gajimo stil igre sa dosta kombinatorike, pa bi nam loš teren mogao praviti probleme u vezi s tim. Ipak, bez obzira na to učinit ćemo sve da se pobjedom oprostimo od naših navijača koje pozivam da u što većem broju dođu na Tušanj i pruže nam podršku", izjavio je Husref Musemić, šef struke Slobode, pozvavši sve navijače da bodre Slobodu na domaćem terenu.

Kao što je već poznato, protiv Slavije neće nastupiti povrijeđeni Sarić i Mehmedagić zbog kartona, a u ekipu se vraća Kostić.

"Protiv Slavije nećemo imati problema ako odigramo utakmicu onako kako znamo“, poručio je Miljan Govedarica, prvotimac Crveno-crnih, koji je pred početak sezone iz Slavije stigao na Tušanj.

Smatra da će se Sloboda pobjedom oprostiti od domaćih navijača.

Utakmica 18. kola BHT Premijer lige u kojoj će snage odmjeriti Sloboda i Slavija igra se u subotu 5. decembra na Gradskom stadionu Tušanj od 13 sati.