Dug nije isplaćen
144

Sloboda će dobiti licencu za takmičenje u Premijer ligi suprotno pravilnicima NSBiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
FK Sloboda će na sjednici Drugostepene komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja zasjeda danas od 10 sati, dobiti licencu za nastup u Premijer ligi BiH u sezoni 2017/18. suprotno pravilnicima NSBiH, saznaje Klix.ba.

Proteklog petka održan je sastanak vrha NSBiH i predstavnika Slobode, na kojem je izvan nadležnosti institucija Saveza donesena odluka o dobijanju licence za Slobodu.

Prema našim izvorima, Sloboda će tako na današnjoj sjednici Drugostepene komisije NSBiH, koja zasjeda od 10 sati, dobiti licencu za igranje u Premijer ligi BiH u sezoni 2017/18. suprotno pravilnicima koji regulišu licenciranje, odnosno da se NSBiH neće služiti pravilnicima koji Slobodi nisu izdali licencu na Prvostepenoj komisiji NSBiH.

Drugostepena komisija NSBiH će na današnjem sastanku poslužiti samo kao verifikator odluka i neće raditi prema pravilima kao što je bio slučaj do sada, napominje naš izvor.

Slobodi je zbog neisplaćenog duga u iznosu od 85.000 KM prema četvorici igrača na sjednici Prvostepene komisije odbijen zahtjev za licenciranje, ali će danas na sjednici Drugostepene komisije licenca biti izdata iako dug nije isplaćen.