Trener Zrinjskog
14

Slišković: Želimo nastaviti u ovom tempu, nezaustavljivo

Piše: K. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Trener Zrinjskog Blaž Slišković bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe na Grbavici protiv Željezničara, a jedini pogodak za pobjedu ekipe iz Mostara postigao je Nemanja Bilbija.

Nakon meča, Slišković je rekao kako je zadovoljan igrom svoje ekipe, te da je Zrinjski pored jednog pogotka koji je postigao imao još četiri ili pet prilika za postizanje gola.

"Sigurno je da su ovo važni bodovi. Prije svega mogu da budem zadovoljan našom igrom. Mislim da smo prikazali jedan kvalitetan nogomet. Igrali smo otvoreno, onoliko koliko nam je Željezničar dozvolio. Iz takve kvalitetne igre imali smo četiri ili pet sigurnih zicera, ali je i Željezničar, naravno, imao svoje prilike. Ipak, mislim da smo zasluženo slavili", rekao je trener Zrinjskog.

Nakon toga, kaže kako će tokom reprezentativne pauze njegova ekipa pokušati dodatno napredovati kako bi nastavili igrati u nezaustavljivom tempu.

"Mi idemo iz utakmice u utakmicu. U pauzi koja slijedi pokušat ćemo se još bolje pripremiti, da pokušamo još kvalitetnije igrati. Želimo nastaviti ovim tempom, nezaustavljivo!", rekao je Blaž Slišković.

Ekipa Zrinjskog nakon ove pobjede ostala je usamljena na vrhu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine s 27 osvojenih bodova iz deset utakmica.