Nogomet
262

Slišković: Penal nisam gledao, vjerujem da ćemo u Mostaru proslaviti titulu

Piše: O. T.
Foto: Screenshot BHRT
Foto: Screenshot BHRT
Trener Zrinjskog Blaž Slišković bio je presretan nakon dramatične pobjede njegovog tima u Bijeljini protiv Radnika rezultatom 2:1. Plemići su pobjedom iskoristili poraz Željezničara na Koševu od Sarajeva (1:0) i kolo prije kraja Lige za prvaka prvenstva Bosne i Hercegovine preuzeli prvo mjesto na tabeli.

Zrinjski je u Bijeljini od 48. minute igrao sa igračem manje nakon što je isključen Stojkić, a od 49. minute gubio je sa 1:0. Na kraju je slavio sa 2:1, a junak je Kajkut koji je postigao oba gola. Drugi gol Zrinjskog postignut je iz penala kojeg Slišković nije mogao gledati.

"Zaista sam emotivno iscrpljen. Teška utakmica. Sa igračem manje smo pokušali sve. Radnik je imao dvije, tri mrtve prilike. Da smo primili drugi gol, utakmica bi bila riješena u njihovu korist. Sreća nas je poslužila, ali mislim da smo i sa deset igrača odigrali maksimalno koliko smo mogli. Saša je kvalitetan igrač, daleko od toga da to od njega nismo očekivali. Na našu i njegovu sreću izgleda da nam je donio titulu. Nisam gledao penal. Treba uzeti u obzir da bi ovaj penal mogao odlučiti prvaka. Sloboda sigurno neće doći da se preda, ali vjerujem da ćemo proslaviti titulu u Mostaru", rekao je Slišković.

Zrinjski u posljednjem kolu dočekuje Slobodu u Mostaru i za odbranu titule treba pobjedu.