Liga prvaka
13

Slišković: Nikad ništa ne čekamo, uvijek idemo napadački, na pobjedu

Piše: R. D.
Pred sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu Lige prvaka konferenciju za medije održao je bh. prvak Zrinjski iz Mostara. Trener domaćih najavio je hrabru i napadačku igru, borbu za pozitivan rezultat te odbacio svaki vid čekanja i kalkulacija.

Trener Mostaraca Blaž Slišković se na početku konferencije za medije izvinio gostima iz Slovenije zbog netačnih navoda u nekim medijima da je sam Slišković kazao da je Maribor u nekim utakmicama izgledao smiješno. Slišković je pojasnio da je on za sutrašnjeg protivnika kazao da je izgledao nemoćno u utakmici s Krasnodarom.

Slišković je naglasio kako su cijele pripreme prošle u znaku ove utakmicu, da su pripreme prošle najbolje te da će do utakmice nastojati da iskomunicira s igračima svoja zapažanja o igri Slovenaca.

"Većina mojih igrača nije ni pomišljala da će igrati utakmice Lige šampiona pa je prisutan strah. Vjerujem da ćemo to uspjeti prebroditi. Maribor je u Evropi više napravio do sada nego Zrinjski, ali smatram da su nam šanse 15 do 20 posto veće nego sam mislio prije utakmice s Krasnodarom koju sam gledao", objasnio je popularni Baka.

Slišković je kazao da Zrinjski ima šanse da eliminira Maribor u dvije utakmice ako prezentira dio onoga što on smatra da njegova ekipa treba prezentirati, da su to njegove želje, želje igrača, navijača i cijelog grada.

"Samopuzdanje igrača je na visokom nivou, oni vjeruju u kvalitet koji posjeduju, nijednog trenutka se ne plašim da nećemo kvalitetno odigrati ove dvije utakmice. Teško je reći u kakvoj smo formi, jer smo tek izašli s priprema, vjerujem da ćemo uspjeti osvježiti ekipu", dodao je Slišković, kazavši da su se novi igrači kvalitetno prilagodili ekipi i njegovim idejama.

Slišković nije na današnjoj konferenciji za medije mogao izdiktirati sastav, jer kaže da ima dvije nedoumice, ali da bez obzira na to koga da stavi neće pogriješiti jer su to slatke brige.

"Sigurno nećemo igrati na 0:0, to nije moj stil, ili ću dobiti 3:0 ili ću izgubiti 5:0. Uvijek idemo na pobjedu, nikad ništa ne čekamo jer se ne može predvidjeti razvoj situacije. Idemo da ovdje napravimo dobar rezultat", hrabro je najavio Slišković.

Pero Stojkić, jedan od najiskusnijih igrača Mostaraca, potvrdio je riječi trenera da je ekipa maksimalno spremna i da će se sigurno dati maksimum te da se nadaju pozitivnom rezultatu. Stojkić je komentarisao tvrdnje da je Zrinjski dosta oslabljen pred ovu sezonu, kazavši da bi s onim igračima koji su otišli sigurno prošli Maribor.

Utakmica Zrinjski - Maribor počinje sutra od 19 sati.