Liga prvaka
166

Slišković: Dostojno smo predstavili BiH, Mostar i Zrinjski

Klix.ba
Blaž Slišković
Blaž Slišković
HŠK Zrinjski je nakon sinoćnjeg remija s Mariborom 1:1 u Sloveniji eliminisan u 2. pretkolu Lige prvaka. Trener Plemića Blaž Slišković žali za propuštenim prilikama i greškama, ali je ipak zadovoljan igrom svojih izabranika.

"Čestitam Mariboru na plasmanu, poželio sam im sreću koja će im biti potrebna. Dostojno smo prezentovali bh. nogomet, Mostar i Zrinjski. Hvala navijačima koji su prešli veliki put kako bi nas bodrili", izjavio je Slišković.

Zrinjski je postigao brzi gol, ali je i primio pogodak koji se rijetko viđa.

"Utakmica je tekla onako kako smo željeli, postigli smo gol rano, igrali kvalitetno u prvom poluvremenu i kontrolisali igru. Maribor nije želio rizikovati, strpljivo je čekao naše greške, a jedan slučajni gol je doveo do naše eliminacije. Mogu biti zadovoljan našom igrom, pokazali smo želju da napravimo rezultat, ali nismo uspjeli. Okrećemo se prvenstvu", rekao je trener Plemića.

Žal za propuštenim šansama ostaje.

"Puno toga ima, to je nogomet, ali ne umanjuje vrijednost Maribora, to su iskusno iskoristili. Ostaje žal za našim 'greškama', ali ja čestitam protivniku", kazao je popularni Baka.

Slovenske novinare je zanimalo da li Maribor može proći i narednog protivnika, islandski Hafnarfjordur.

"Ne ulazim u to da li Maribor može bolje od ovoga, ali i Islanđani igraju kvalitetno. Očekujem tvrde utakmice, ne smiju se zavarati da će lagano proći. Sigurno je da trener očekuje bolju igru. Kako su večeras igrali, bit će im teško, ali imaju prostora da poboljšaju igru", odgovorio je Slišković.

On nije želio tražiti alibi u tome što je Zrinjski izgubio nekoliko važnih igrača.

"Šta bi bilo kad bi bilo. Da smo ostali s pet igrača koji su otišli, ko zna da li bismo prošli. Nikada ne kukam, imamo ono što imamo, pokazali smo kvalitet. Ne bih želio komentarisati šta bi bilo da smo ostali kompletni u odnosu na prošlu godinu", završio je Slišković.