Nogomet
3

Slavoljub Muslin novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Slavoljub Muslin, nekadašnji slavni fudbaler i trener, izabran je za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, odlučio je danas Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

S Muslinom će biti potpisan ugovor do kraja predstojećeg kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, s automatskom opcijom produženja u slučaju eventualnog plasmana u baraž ili na Mundijal.

Prošle sedmice, bivši selektor Radovan Ćurčić i FS Srbije sporazumno su raskinuli ugovor o profesionalnom odnosu. Odluka o imenovanju Muslina, saopćeno je iz FSS-a, je donesena kako bi na vrijeme bile završene pripreme za prijateljske utakmice Srbije protiv Kipra 25. maja, Izraela 31. maja i Rusije 5. juna.

Novi trener reprezentacije je rođen 15. juna 1953. godine u Beogradu. Tokom igračke karijere najjači utisak ostavio je igrajući za Crvenu zvezdu u periodu između 1975. i 1981. godine, a također je igrao za OFK Beograd, BASK, Rad, Lille, Brest i Caen.

Bogata trenerska karijera traje 27 godina, a osim vođenja Crvene zvezde u dva navrata (tri naslova prvaka i kup), Muslin je radio u Brestu, Pou, Bordeauxu, Lensu, Le Mansu, Wydad Casablanci, Levskom, Metalurgu iz Donjecka, Lokerenu, Lokomotivi iz Moskve, Himkiju, Dinamu iz Minska, Anortosisu, Krasnodaru, Amkaru i Standardu iz Liegea.