Šteta je ogromna
100

Slavni Turčin s društvom uništio vilu od 18 miliona eura, ogorčeni vlasnik sve ispričao

N. M.
Foto: Sport.es/Montaža
Foto: Sport.es/Montaža
Slavni turski nogometaš Arda Turan ponovo je dospio u centar pažnje evropskih medija, nakon što je španski Mundo Deportivo objavio da je sa svojim društvom uništio luksuznu vilu vrijednu 18 miliona eura.
Turan je s društvom iznajmio ovu vilu pokraj Barcelone, a sada ga je vlasnik tužio zbog načinjene štete koja se procjenjuje na 230.000 eura.
Pravdao se Turan da su njegovi prijatelji iskoristili činjenicu da on nije tu te da su za to vrijeme nanijeli navedenu štetu vili. Između ostalog, šteta je načinjena i na način da su u vili Turci organizirali orgije.

"Ostavljali su opuške od cigareta posvuda, čak i po namještaju. Kad bi gledali nogomet i kada bi bio postignut gol, daljinski bi bacili u bazen. Daljinski od hiljadu eura! Bacali su ih oko deset ili petnaest", objašnjava vlasnik vile za španske medije, te otkriva da su Turan i društvo zavjese u vili koristili kao seksualne ljuljačke.

Vlasnik je također istakao da mu je potrebno više od 16.500 eura za obnovu svih vrata, 23.000 eura za revitalizaciju vrta, 64.300 eura za kuhinju i 24.500 eura za pripremu elektroničkih sistema u kući.

Arda Turan je u Španiji igrao od 2011. do 2020. godine te je u tom periodu nosio dresove Barcelone i Atletico Madrida, a karijeru je završio u Galatasarayu prije dvije godine.

Za reprezentaciju Turske je upisao 100 nastupa, a danas kao trener vodi ekipu Eyupspora, koja se takmiči u drugoj ligi Turske.