"Osijedio kao Tale"
22

Legendarni Turčin je završio karijeru prije 10 mjeseci, a sada izgleda neprepoznatljivo

E. B.
Arda Turan prošle godine i sada
Arda Turan prošle godine i sada
Legendarni turski nogometaš Arda Turan je prije deset mjeseci iznenada objavio da je sa 35 godina završio nogometnu karijeru.

Turan, koji je za reprezentaciju Turske igrao do svoje 30. godine i upisao tačno 100 nastupa, je sredinom septembra prošle godine objavio da završava nogometnu karijeru i da želi postati trener.

On je tokom karijere nastupao za Galatasaray, Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelonu i Bašakšehir, a osvojio je 13 trofeja od kojih su najznačajniji titule prvaka Španije s Barcelonom i Atleticom, Evropska liga s Atleticom, dva Kupa kralja s Barcelonom i jedan s Atleticom, po jedan UEFA-in Superkup s Barcelonom i Atleticom, te titula prvaka Turske s Galatasarayem.

Svoj prvi posao kao trener je počeo 14. aprila ove godine u drugoligašu Eyupsporu, a kada je njegov klub objavio jednu fotografiju s treninga, svi su ostali šokirani izgledom ovog 36-godišnjaka.

Turan je imao karakterističnu crnu bradu čak i kada je prošle sezone objavio završetak karijere, a sada izgleda neprepoznatljivo.

Osijedio je preko noći "kao Tale", junak iz istoimene kultne serije Derviša Sušića krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, te mnogi nisu mogli vjerovati koliko je Turan ostario za manje od jedne godine.