Nakon incidenta s Hazardom
56

Sakupljač lopti ostao bez posla na utakmici Wales - Austrija

Totalsport
Prošlosedmični incident s Edenom Hazardom odnio je 17-godišnjem Charlieju Morganu mogućnost da bude sakupljač lopti u prijateljskoj utakmici koju će Wales i Austrija igrati idući mjesec u Swanseaju.

Morgan je, podsjetimo, došao u centru pažnje u uzvratnoj utakmici polufinala Lige kupa između Swanseaja i Chelseaja. Gosti su pokušavali nadoknaditi zaostatak od 2-0 iz prve utakmice, a u jednom prekidu u 80. minuti Morgan je legao na loptu kako bi zadržao vrijeme i još malo pomogao domaćima. Belgijski veznjak gostiju Eden Hazard ga je tom prilikom, u ljutnji i nastojanju da se dokopa lopte, nogom udario u rebra.

Hazard je dobio crveni karton, a Morgan je postao junak domaćih navijača. Upravo zbog velikog medijskog pritiska posljednjih dana, a dijelom i zbog toga što ni njegov potez sasvim sigurno nije bio korektan, Velški nogometni savez ga je odlučio poštedjeti dužnosti u sljedećem dvoboju reprezentacije. U savezu su stoga odlučili da lopte sakupljaju dječaci Union Rangersa, kluba čiji je Morgan član, ali 15-godišnjaci i 16-godišnjaci.

Inače, u martu će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo hrvatska reprezentacija igrati protiv Walesa upravo u Swanseaju, a ostaje za vidjeti hoće li nadobudni sakupljač lopti dotad biti vraćen na dužnost.