Dirljivi trenuci
18

Slavlje počelo emotivnom scenom Hendersona pa se preselilo na ulice Madrida

Piše: N. K.
Liverpoolov kapiten Jordan Henderson imao je privilegiju podići pehar namijenjen prvaku Evrope nakon što su Redsi sinoć u finalu Lige prvaka pobijedili Tottenham rezultatom 2:0 te tako ostvariti san svakog nogometaša još od malih nogu.

"Ponosan sam što sam dio ovoga kluba i smatram da sam privilegovan što sam kapiten takve ekipe. Svaki put dajem sve od sebe kada igram i nastojim pomoći saigračima što je više moguće. Imao sam teških trenutaka, ali sam uvijek išao dalje, baš kao i svi u klubu. Ovo je najsretniji trenutak u mom životu, to sam sanjao još otkako sam bio dijete", reako je Henderson.

[TWITTER]1134943974056239104[/TWITTER]

Njegov otac, penzionisani policajac Brian Henderson, s tribina se spustio na teren i poželio zagrliti svog sina pa su ga sigurnosne službe propustile.

Prizor kada se Jordan bacio ocu u zagrljaj bio je posebno emotivan, dugo je grcao u suzama i time pokazao koliko mu znači ovaj naslov.

Slavlje se na stadionu Wanda Metropolitano nastavilo u velikom stilu budući da su svi igrači predvođeni njemačkim stručnjakom Jurgenom Kloppom zajedno sa navijačima otpjevali legendarnu himnu "You'll never walk alone".

Sve se potom preselilo na madridske ulice koje su bile preplavljena Liverpoolovim navijačima, a pjesma se orila na svakome uglu sve do ranih jutarnjih sati.