Nogomet
26

Slavko Petrović: Vitez moramo dobiti na bilo koji način

Piše: D. B.
Slavko Petrović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u subotu kao gosti igrati protiv Viteza, ekipe koja ih je u prvom ovosezonskom meču savladala na Grbavici rezultatom 2:0. Trener Plavih Slavko Petrović se nada da će ovog puta biti drugačije.

Ekipa Željezničara je reprezentativnu pauzu provela na mini pripremama te spremna dočekuje izuzetno važnu utakmicu.

"Bili smo na mini pripremama na kojima smo glavni cilj ispunili, a to je da ekipu mentalno vratimo na pravi kolosijek nakon dvije utakmice koje su nesretno malo bodova donijele. Potom smo se okrenuli utakmici koju igramo u Vitezu, a koja je za nas presedan u ovom trenutku. Veoma je bitna i mora se dobiti na bilo koji način, ne samo da bismo im se revanširali za poraz na Grbavici 0:2, nego i radi mira na tabeli. S tri boda ostajemo u borbi za vrh i to je sada primarni cilj", izjavio je Petrović.

Bod u Vitezu bi bio prihvatljiv ako bi Plavi pobijedili Zrinjski u Mostaru nakon te utakmice, ali u to je teško vjerovati.

"Ako bismo izvukli tri boda protiv Zrinjskog, onda bismo mogli živjeti i s remijem u Vitezu. Međutim, znamo da nas čeka teška utakmica i strahovito težak teren, ali se nadam da će nas nakon dvije nesreće koje smo doživjeli sada malo pogledati i sreća te da ćemo uzeti tri boda. Bilo bi bitno da rasterećeno dočekamo susret sa Zrinjskim. Ostaje nam utakmica protiv Čelika u kojoj također moramo osvojiti sva tri boda. Ako bismo osvojili šest ili sedam bodova do kraja polusezone, to bi bilo dobro", rekao je šef stručnog štaba tima s Grbavice.

Iskusni stručnjak je najavio promjene u ekipi, ali ne na stoperskim pozicijama.

"Doći će do malih rokada, bilo je igrača kojima nismo bili zadovoljni u ovom periodu, naročito na teškim terenima. Sada se prvenstveno gledaju borbenost i trčanje, a bilo je igrača koji to nisu ispunili. Pokušat ćemo s novim igračima doći do tri boda. Stoperski par se najvjerovatnije neće mijenjati jer je Bogičević odigrao veoma kvalitetno, tako da neće biti promjena. Sada imamo tri vrijedna stopera, Boccaccini je također vrijedno trenirao", završio je Petrović.

Vitez i Željezničar igraju u subotu od 13:00 sati. Vitežani su deveti na tabeli sa 19 bodova, dok su Plavi peti sa 23 osvojena boda.