Nogomet
0

Petrović: Moramo se revanširati Slobodi i pobijediti po svaku cijenu

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Željezničar će u 15. kolu Premijer lige BiH na Grbavici u subotu ugostiti Slobodu. Tim povodom je u Plavom salonu održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović i nogometaš Siniša Stevanović.

Petrović je upozorio svoju ekipu da ne smije potcijeniti Tuzlake bez obzira na situaciju u Slobodi. Cilj Plavih je jasan, a to je pobjeda.

"Izašli su iz krize, a u posljednje četiri utakmice nisu izgubili, iako su igrali u gostima tri puta. Mnogi potcjenjuju Slobodu koja se prošle sezone do kraja borila za titulu. Bez obzira na gubitak Zebe i još nekih igrača, Sloboda ima kvalitetnu ekipu i to će ovdje pokazati. Plus im je što se u ekipu vraćaju oporavljeni Ordagić, Stjepanović i Subić, sigurno će zaigrati sa najkvalitetnijom ekipom koju imaju. Nama ostaje da po svaku cijenu pokušamo uzeti sva tri boda. Moramo se revanširati za poraz u prvoj utakmici", izjavio je Petrović.

Većih promjena u ekipi u odnosu na susret sa Širokim Brijegom neće biti.

"Neće biti velikih promjena, najvjerovatnije će u konkurenciji biti istih 18 igrača kao protiv Širokog Brijega", rekao je trener tima s Grbavice.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić je optužio Željezničar za nekorektnost zbog toga što su Plavi pred utakmicu najavili dovođenje nekih igrača Slobode. Petrović je odgovorio svom kolegi da nema potrebe za uzburkavanjem atmosfere.

"S velikim klubom se povezuju mnogi igrači. Kad bih doveo sve igrače koji su navedeni u medijima, mi bismo prošetali ligom. Spominju se igrači Radnika, Širokog, Slobode i drugih. Mi definitivno nismo dali nikakvu izjavu, niti smo u pregovorima s nekim igračima. Uzburkavanje atmosfere pred utakmicu nije potrebno", poručio je iskusni stručnjak.

Novo pojačanje Plavih je upravo bivši kapiten Slobode Zajko Zeba koji je na Grbavicu stigao mjesec dana nakon raskida ugovora s Tuzlacima. To je bila Petrovićeva odluka.

"Rekao sam na prvom sastanku da ovdje nikad niko neće dovesti igrača za kojeg ja ne dam 'zeleno svjetlo'. Tako je bilo i ranije, dovodili su se igrači koje je trener želio", jasan je bio Petrović.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Novinarima se obratio i nogometaš Siniša Stevanović koji je pozvao navijače da podrže ekipu. Cilj tima je da se iskupi za poraz u prošlom kolu.

"Sloboda nas je u četiri posljednje utakmice nadigrala, tako da je bespotrebno bilo šta govoriti o njihovoj ekipi i individualcima. Ne treba nas zavarati njihovo trenutno stanje u klubu, ne smijemo ih potcijeniti, nego respektovati. Mi smo imali niz od deset utakmica bez poraza, koji smo nezrelo i nesretno prekinuli u Širokom, pa sada imamo obavezu da ispravimo ono što smo zabrljali. Atmosfera je odlična pa se nadam da ćemo pobijediti. Podrška navijača nam je neophodna, pozivam ih da dođu i da nas bodre", izjavio je Stevanović.

Dok je trener bio Miloš Kostić, Siniša je igrao na desnom beku, dok je sada na poziciji lijevog beka.

"Lagodnije se osjećam na poziciji desnog beka, a lijevo igram već mjesec i po dana. Promjena nije ugodna, sve izgleda drugačije, kretanja su suprotna. Nisam se u početku najbolje snašao, ali vremenom igram bolje", dodao je nogometaš Plavih.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Novinare je zanimalo da li Petrović smatra da je prekid saradnje sa Senadom Husićem i dalje ispravna odluka.

"Nismo ništa izgubili. Jasno je da Siniša najbolje igra na desnoj strani, ali mi trenutno nemamo kvalitetnijeg igrača za tu poziciju. Stanićem nisam zadovoljan, prva utakmica je bila uredu, a potom je uslijedio veliki pad. Nismo imali treće rješenje, a Siniša je odigrao odlično. Ovo je trenutna situacija koja je u korist ekipe. Memija će se možda prodati tokom zime. Siniša je dobar u defanzivi, a u ofanzivi je sve bolji. Tokom zime ćemo dovesti kvalitetnog lijevog beka", istakao je Petrović.

Tokom zime neće biti velikih promjena u ekipi Željezničara, ali pojačanja svakako hoće.

"Drastične promjene ne volim. Sigurno ćemo se riješiti četiri ili pet igrača, a predao sam i spisak igrača koje želim dovesti. Vidjet ćemo šta će se dogoditi. Nekim igračima ćemo dati šansu da odrade pripreme i da vidimo da li ima napretka. Ako ne bude, pojačavat ćemo ekipu tamo gdje bude trebalo", završio je Petrović.

Utakmica Željezničar - Sloboda se igra u subotu na Grbavici od 16:00 sati.