Nogomet
2

Slavija pobijedila Vitez, Velež osvojio bod u Bijeljini

Piše: Edin Isanović
Završene su još dvije utakmice 6. kola BHT Premijer lige, Slavija je savladala Vitez rezultatom 1:0., dok su bodove u Bijeljini podijelili Mladost iz Velike Obarske i Velež. Utakmica je okončana rezultatom 1:1.

Slavija – Vitez 1:0

Domaći su krenuli ofanzivno ka golu Viteza. Iako su u provom poluvremenu stvorili nekoliko prilika, nisu uspjeli poentirati. Bilo je jasno da je Vitez stigao sa namjerom da osvoji jedan bod. Tako su se i ponašali na terenu. U nastavku su nogometaši Slavije krenuli snažnije prema golu gostiju.

U 52.minuti zaprijetio je Igor Radovanović,a li bez uspjeha. Brekalo je u 57. minuti dobio crveni karton, pa su gosti posljednjih pola sata igrali sa igračem manje. Slavija je potpuno dominaciju konkretizirala u 84.minuti. Karamatić je izveo korner, a Alekisić je pogodio za konačnih 1:0.

Mladost - Velež 1:1

Rođeni su u Semberiju stigli sa namjerom da ostvareno povoljan rezultat. Izabranici Ibre Rahimića igrali su ofanzivno u prvom poluvremenu. Tako su golom Majkića u 33.minuti došli do vodstva od 1:0. Samo nekoliko minuta kasnije Rašević je imao priliku da poveća vodstvo, ali je jedan nogometaš domaćih loptu izbacio sa gol linije u polje. Minimalnim vodstvom Mostaraca otišlo se na odmor.

U drugom dijelu domaći su igrali agresivnije. Već u 52.minuti Kostić je na asistenciju Hodžića pogodio za 1:1. Domaći su imali incijativu, ali strijelac pogotka za domaće nije se najbolje snašao u dvije izgledne situacije. Dobru priliku za goste pet minuta prije kraja nije realizirao Okić. Ostalo je 1:1.