Nogomet
13

Velež i Olimpic remizirali, Borac slavio u Bijeljini

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba/Arhiv
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba/Arhiv
U okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH Mladost je danas u Bijeljini ugostila Borac, dok je Olimpic gostovao Veležu u Mostaru. U Bijeljini su slavili Banjalučani sa 3:2, dok su Velež i Olimpic remizirali (1:1).

Mladost - Borac

Dvanaesta minuta na susretu u Bijeljini donijela je prednost domaćima. Strijelac je bio Vasić, koji je šutirao sa 25 metara od gola, a lopta je završila u mreži iza Avdukićevih leđa. Tri minute kasnije Vasić je ponovo pomogao svom timu. Prošao je po desnoj strani, uputio povratnu loptu za Komarčevića, koji pogađa za 2:0.

Igrači banjalučkog Borca su se vratili u igru golom Đelmića, koji je sa 20 metara uspio poslati loptu u gol domaćih za 1:2 u 25. minuti susreta. Do kraja prvog dijela utakmice Borac je pokušao izjednačiti. Dobru priliku je ponovo imao Đelmić prije poluvremena, ali je lopta otišla iznad gola. Na pauzu se otišlo uz prednost domaćeg tima od 2:1.

U nastavku utakmice Borac dolazi do preokreta. Borac dolazi do izjednačenja u 50., a potom i do vodstva u 51. minuti. Za potpuni preokret rezultata zaslužan je bio Stokić.

 Do kraja susreta nije bilo golova, pa je utakmica završena u korist Borca rezultatom 3:2.

Velež-Olimpic

U odmjeravanju snaga Veleža i Olimpica prvi dio utakmice završen je izjednačeno 1:1. Već u petoj minuti Velež je poveo golom Okića, uz asistenciju Raševića. Sjajnu su priliku imali Rođeni i u 15. minuti kada je Rašević centrirao s lijeve strane, ali je Hajdarović sa svega pet metara pucao pored gola. No, gosti sa Otoke su ubrzo nakon toga došli do poravnanja rezultata. U 18. minuti Smajić je ubacio iz slobodnjaka, a Rahmanović je loptu poslao u mrežu domaćih. Sa rezultatom 1:1 je završeno prvo poluvrijeme.

U drugom dijelu susreta bez većih uzbuđenja. Irhan Smajić je u 87. minuti imao stopostotnu šansu za vodstvo Olimpica, pucao je glavom sa pet metara, ali je lopta otišla pored gola. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Posljednji par ovog kola su Željezničar i Radnik, koji će svoju utakmicu igrati u 20 sati.