Nogomet
5

Slavija pobijedila Olimpic na Koševu, Vukovi ostali na dnu tabele

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici 4. kola BHT Premijer lige snage su, na najvećem bh. stadionu, odmjerili Olimpic i Slavija. Gosti su u dramatičnom meču pobijedili 3:2. U ovoj utakmicu dosuđena su dva kaznena udarca za Olimpic, a jedan je realizovan.

Domaći su u utakmicu ušli s namjerom da što prije postignu pogodak. Igrali su ofanzivno, a to im se isplatilo već u 16. minuti kada je efektan pogodak postigao Pereira.

Vukovi su se nakon vodstva povukli pa se najčešće igralo između dva šesnaesterca. Gosti iz Istočnog Sarajeva su nakon pola sata igre počeli da prijete.

Igrao se 31. minut kada su poravnali. Spalević je sa nekih 25 metara šutira, a lopta je na putu ka golu zakačila Regoju, promijenila smjer i završila u mreži. Rezultatom 1:1 okončano je prvo poluvrijeme.

Na početku drugog dijela gosti izvode sjajnu kontru, a Barić Slaviju dovodi u vodstvo. U narednom napadu Olimpic je mogao do poravnanja, ali Lučić brani. Nekoliko minuta poslije Karić nije dobro reagovao pred golom Slavije. U 66. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaće. Gosti su burno protestvovali, ali bezuspješno. Muharemović je poravnao na 2:2.

Igrao se 71.minut kada je Velidin Muharemović ponovo šutirao, čuvar mreže Slavije bio je na oprezu. Dvije minute poslije gosti opet vode. Nakon kornera Fejziću ispada lopta, a Vejnović po treći put trese mrežu Olimpica.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, a domaći nisu iskoristili još jedan jedanesterac u 88.minuti.

Slavija ovom pobjedom ima pet bodova i približila se sredini, dok su Vukovi ostali prikovani za dno tabele.