Divovi gostuju u Lukavici
0

Slavija odredila cijenu karata od 10 KM, Sarajevo će se žaliti

Piše: Dalibor Bošnjak
Navijači Sarajeva na stadionu u Lukavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači Sarajeva na stadionu u Lukavici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo narednog vikenda igra prvenstvenu utakmicu protiv Slavije. Portparol ekipe iz Lukavice, Dragiša Ćorsović, rekao je da je klub odobrio zahtjev Sarajeva za dolazak 1.000 gostujućih navijača te da će ulaznice koštati 10 KM.

"Odobren je dolazak 1.000 navijača Sarajeva, a cijena ulaznica će biti 10 KM. To što ranije navijači Željezničara i Zrinjskog nisu mogli doći na utakmicu, odluka je MUP-a RS, ne kluba, a razlog su prethodne nemile scene koje nikom ne idu na čast. Nama je u interesu da napravimo pravu fudbalsku atmosferu, jer se fudbal igra zbog navijača. Po mom mišljenju cijene karata za sve trebaju biti iste, ali, šta je, tu je. Nadamo se da ćemo se konačno skoncentrisati na fudbal", izjavio je Ćorsović za potal Klix.ba.

On je dodao da za utakmicu Slavije i Sarajeva vlada veliko interesovanje.

"Do sada je svoj dolazak najavilo desetak medijskih kuća koje ranije nažalost i nisu pratile igre Slavije. No, sada u Lukavicu dolazi vodeća ekipa BHT Premijer lige koja ima visoke ambicije, a i mi imamo naše ciljeve. Zbog toga za ovaj duel vlada veliko interesovanje", kazao je Ćorsović.

No, kako smo saznali u FK Sarajevo, zvaničnici kluba se namjeravaju žaliti i pozvati na poštovanje Pravilnika NSBiH koji nalaže da cijene karata za tribine jednake kvalitete također budu jednake za domaće i gostujuće navijače.

Kada i na koji način će navijači Sarajeva moći kupiti ulaznicu za utakmicu sa Slavijom, kao i da li će cijene ulaznica biti korigovane, bit će poznato u četvrtak. Susret je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 13 sati.