Bruje italijanski mediji
22

Sky: Conte stiže u Inter za nekoliko dana

Klix.ba
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Aktuelni trener Intera Luciano Spalletti s ekipom je izborio nastup u Ligi prvaka drugu sezonu u nizu, ali će prema izvještajima italijanskih medija ipak napustiti klub.

Inter je pobijedio Empoli u nedjelju navečer rezultatom 2:1 i tako osigurao četvrto mjesto na tabeli s istim brojem bodova kao i Atalanta, ali s boljim međusobnim omjerom. Stoga će Nerazzurri igrati Ligu prvaka naredne sezone, ali Sky Sport Italia javlja da će ekipu predvoditi drugi trener. Bit će to italijanski stručnjak Antonio Conte koji će potpisati ugovor za nekoliko dana i biti javno predstavljen.

Priča se i da će Conte biti u društvu Interovih direktora kada budu pratili finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama.

Spalletti se nakon utakmice s Empolijem obratio medijima na konferenciji za medije.

"Klub će reći svoje, a ja ću slušati, baš kao i vi (novinari). Bio bih sretan kad bih ostao u Interu. Novine imaju iste naslove već tri mjeseca, vidjet ćemo šta će se dogoditi", rekao je Spalletti.

Potom se osvrnuo na situaciju u kojoj se nalazi napadač Mauro Icardi, a koji je ranije izgubio kapitensku traku.

"Veliki klubovi poput Intera ne trebaju povlačiti donesene odluke. To uzrokuje komplikacije. Ako donesete odluku, nosite se s posljedicama, a ako je promijenite, stvarate probleme", poručio je Spalletti.