Bez kvoruma
0

Skupština FK Sarajevo: Zašto neki delegati nisu došli?

Piše: Edin Isanović
Delegati koji se nisu pojavili na posljednjoj Skupštini FK Sarajevo za naš portal govore o razlozima svog izostanka.

Kao što je poznato dugo najavljivana Skupština FK Sarajevo koja se trebala održati u petak odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Naime, od mogućih 98 delegata prisustvovalo je njih 59. Da bi se ona održala bilo je potrebno prisustvo još najmanje sedam delegata.

Između ostalih, Skupštini nisu prisustvovali Senad Merdanović, Sead Jasenković, Fahrudin Prljača, Mensud Bašić, Faruk Hadžibegić, Denijal Pirić, Husref Musemić, Emir Granov, Zijad Blekić, Damir Hadžić, Nijaz Merdanović, Mirza Kapetanović, Refik Muftić, Mirza Muzurović...

Kako bi saznali razloge zbog čega nisu bili prisutni kontaktirali smo neke od njih. Svi su imali svoje obrazloženje.

"Nažalost, taj dan sam zbog obaveza u NSBiH morao biti u Zenici. Zajedno sa mnom bio je i Faruk Hadžibegić", rekao je Denijal Pirić o razlozima svog izostanka sa Skupštine.

Husref Musemić je istakao svoju ljubav prema Sarajevu, ali ga je od dolaska na Skupštinu spriječilo ljetovanje.

"Svi znaju koliko ja volim Sarajevo. Prije petka sam otišao na more i nije bilo nikakve mogućnosti da prisustvujem. Ako se održi za četrnaest dana, sigurno dolazim", rekao je Musemić, trener koji je poslije rata pobrao najviše simpatija navijača sa Koševa.

Slična je situacija i sa Refikom Muftićem koji je rekao da je na odmoru u Dubrovniku, ali da se nada kako će se novonastala situacija riješiti.

Senad Merdanović je kratko i jasno rekao da ne želi komentarisati svoj nedolazak na Skupštinu, koja je u petak odgođena zbog nedostatka kvoruma.

"Bio sam spriječen iz privatnih razloga. Nisam bio u Sarajevu. Ja potpuno podržavam rad ove Uprave i mislim da je prijedlog novog Statuta odlična stvar. Dolazim na narednu Skupštinu", rekao je Salko Čimić.

U nizu onih koji je izostao sa Skupštine zbog ljetovanja u Hrvatskoj je i Zijad Blekić, koji je rekao da bi došao da nije bilo toga.

Kako smo uspjeli saznati zbog neodložnih obaveza Skupštini nisu mogli prisustvovati Sead Jasenković, Mirza Muzurović i Predrag Pašić.

Iako smo pokušali dobiti Mesuda Bašića, nije se javljao na naše pozive.

Dakle, svi su imali neka opravdanja izostanka, a neki su nam naveli da je bio i loš termin održavanja. Ipak, najavili su dolazak na narednu Skupštinu.