{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi Statut nije usvojen!

S
29.3.2011. u 11:44
29.3.2011. u 14:15
0
159
Novi Statut nije usvojen!
0
Delegati Skupštine N/FS BiH na sjednici održanoj u hotelu Holiday Inn u Sarajevu odbili su usvajanje novog Statuta sa 28 glasova protiv, za su glasala 22 delegata, tri su bila suzdržana i jedan delegat je "nestao". Očekivanu odluku delegata ili bolje rečeno grobara bh. fudbala mnogi su nazvali krajem ovog sporta u našoj zemlji, jer nam sada predstoji suspenzija krovne svjetske i evropske fudbalske organizacije.
Ispred Holiday Inna okupilo se 20-ak predstavnika navijačke grupe BH Fanaticos. Donijeli su transparent "Danas u savezu, sutra u kavezu" i uzvikivali parole protiv predstavnika Saveza. Kako nam je kazao predstavnik Fanaticosa, Nizar Al Tinawi, nisu imali problema sa brojnim osiguranjem kao ni sa policijom. Sjednicu je obezbjeđivao veći broj zaštitara, kao i jake policijske snage.

Predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske ostali su dosljedni svojim najavama da neće prihvatiti novi Statut bez obzira na prijetnje o suspenziji koje su stizale iz UEFA-e i FIFA-e.

Skupštini Saveza je prisustvovalo 54 kandidata od ukupno 56 delegata. Među prisutnima je bio i Slovenac Rudi Zavrl, zajedni posmatrač FIFA-e i UEFA-e koji je u Sarajevo stigao umjesto Marcela Benza, čovjeka koji je 15 godina uključen u rad Saveza u našoj zemlji.

Raspravu delegata obilježila je galama i vika što je dovoljan odraz načina ponašanja i razmišljanja delegata koji odlučuju o sudbini fudbala u našoj zemlji. Od takvih ljudi bilo je teško očekivati bilo kakvu "normalnu" odluku što se na kraju ispostavilo tačnim.

Nakon što su delegati odbili novi Statut, očekuje se zvanična odluka FIFA-e i UEFA-e o suspenziji našeg Saveza.

Nakon završetka Skupštine prvi je iz Holiday Inna izašao Iljo Dominković, potom su izašli neki od delegata nakon čega se pojavio i Sulejman Čolaković u pratnji četiri tjelohranitelja.

Manja grupa Fanaticosa koja je ostala do kraja sjednice i koje su policajci udaljili od ulaza ispratila je Čolakovića zvižducima i uvredama. Nisu željeli davati izjave novinarima, samo su kazali da je njihov stav napisan na transparentu koji su držali: Danas u savezu, sutra u kavezu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: