Rodoljub Petković, FSRS
0

"Optimista sam, Statut bi trebao biti prihvaćen"

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U četvrtak 26. maja bit će održana Skupština N/FSBiH na kojem će isti delegati, koji su prije dva mjesca glasali protiv izmijenjenog Statuta, sada vjerovatno umjesto crvenih podići zelene kartone i na taj način ukinuti suspenziju.

Ipak, prije toga danas će se održati Skupština Fudbaskog saveza Republike Srpske.

Aktuelna situacija pokazuje da su delegati spremni da podrže novi Statut. To nam je potvrdio Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS.

"Optimista sam. Članovi Komiteta za normalizaciju su bili korektni prema nama. Osim toga predstavnici FIFA-e i UEFA-e su prihvatili naše amandmane. Sve je ispoštovano i ne vidimi razlog da se danas na Skupštini ne prihvati novi i tehnički mnogo uređeniji Statut koji štiti sve strane", kaže u raspoloženom tonu za Sarajevo-x.com Petković.

Prvi operativac tog saveza je naglasio kako će najvjerovatnije delegati iz Republike Srpske u četvrtak podržati usvajanje Statuta na Skupštini N/FSBiH i na taj način ukinuti suspenziju krovne kuće bh. nogometa.

Ovakav rasplet značio bi da će nogometna reprezentacija BiH nastaviti kvalifikacioni put za odlazak na kontinentalnu smotu u Ukrajini i Poljskoj 2012.

"Zmajevi" naredni meč igraju 3. juna u Bukureštu protiv odabrane rumunske vrste.

Također, i klubovi iz naše države nadmetat će se u pretkolima Lige prvaka i Evropske lige.