Nogomet
0

Skupina G: Gross odveo Stuttgart u osminu finala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U direktnom obračunu za osminu finala nogometne Lige prvaka u skupini G, Stuttgart je na svojoj Mercedes-Benz Areni svladao Unireu 3-1. Sevilla je protiv Rangersa pobjedom 1-0 potvrdila prvo mjesto u grupi.

U nedjelju je Christian Gross preuzeo klupu njemačke momčadi i najavio da već u svojoj prvoj utakmici traži pobjedu. Srijeda mu je donijela ogled posljednjeg, šestog kola po skupinama i tri boda protiv Uniree koja su označila i ostanak njegove momčadi u prestižnom evropskom nogometnom natjecanju. Klub iz Urzicenija natjecanje će nastaviti u Europa ligi.

Stuttgartu su trebala tri boda da prestignu Rumunje, a u džepu su ih imali gotovo i osigurane nakon uvodnih 11 minuta utakmice. Naime, već tada je na semaforu bilo 3-0 nakon što su se na listu strijelaca upisali Marica, Träsch i Pogrebnjak. Marica je pogodio glavom nakon ubacivanja s desne strane, Träsch iz solo akcije poentirao s vrha kaznenog prostora, a onda je Pogrebnjak između dvojice gurnuo loptu kroz noge Arlauskisu za smiješak na licu novog trenera kluba. Konačnih 3-1 postavio je Semendo nakon grube pogreške Boke koji je ispucavajući loptu pogodio samoga sebe (?!).

Pogotkom Kanoutea s bijele tačke iz osme minute Sevilla je svladala Rangerse 1-0, došla 13. boda i potvrde prvoga mjesta u skupini.

Liga prvaka, 6. kolo:

Skupina G

Sevilla - Rangers (Kanoute 8 - 11m)

Stuttgart - Unirea (Marica 5, Träsch 8, Pogrebnjak 11 / 46)

 Tabela:

  1. Sevilla 6 4 1 1 11-4 13

  2. Stuttgart 6 2 3 1 9-7 9

  3. Unirea 6 2 2 2 8-8 8

  4. Rangers 6 0 2 4 4-13 2