Nogomet
0

Skupina G: Crna Gora bolja od Švicarske

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Crnogorska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Kranjčara nastavila je sa stopostotnim učinkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine.

U sklopu skupine G Crna Gora je upisala i treću pobjedu s istovjetnih 1-0 (nakon pobjeda protiv Walesa i Bugarske), ovoga puta u Podgorici protiv Švicarske, a strijelac jedinog gola bio je Mirko Vučinić u 67. minuti.

Sjajan dupli pas odigrali su Vučinić i Mitar Novaković, a napadač Rome je iskosa s lijeve strane uspio sjajno prebaciti istrčalog vratara Švicarske Marca Wolfija i tako izazvati delirij na stadionu u Podgorici.

Valja reći i da je Vučinić potom na posve neprimjeren način proslavio svoj gol, skinuvši hlačice i ostavši samo u donjem rublju za što je kažnjen žutim kartonom.

Inače, mora se spomenuti i sjajnog crnogorskog golmana Mladena Božovića koji se posebice istaknuo u posljednje dvije minute prvog poluvremena trima sjajnim obranama nakon udaraca Alexandera Freija, odnosno Stephanea Grichtinga.

Pobjedom je Crna Gora preuzela vodstvo u skupini te mirno dočekuje susret s Engleskom na Wembleyju u utorak.

U drugoj utakmici skupine Bugarska je slavila na gostovanju kod Walesa u Cardiffu s minimalnih 1-0 i tako na najbolji mogući način obilježila debi Lothara Matthäusa na izborničkoj klupi. Strijelac jedinog gola za Bugare bio je Ivelin Popov u 48. minuti, a u petoj minuti sudačke nadoknade isključenje je zaradio igrač Walesa Chris Gunter.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

skupina G

Crna Gora – Švicarska 1-0 (Vučinić 67) Wales – Bugarska 0-1 (Popov 48)

Poredak: 1. Crna Gora 9, 2. Engleska 6 (-1), 3. Bugarska 3, 4. Wales 0 (-1), 5. Švicarska 0 (-1)