Nogomet
0

Skupina F: Dalje idu Barcelona i Inter

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako su Barcelona i Inter, dva velika favorita F skupine Lige prvaka, plesali po žici neizvjesnosti, u posljednjem, 6. kolu su pobjedama osigurali plasman u osminu finala.

Inter je na San Siru pobijedio ruski Rubin iz Kazanja 2-0, a najveće zasluge za takav ishod pripadaju napadaču milanske momčadi Mariju Balotelliju, koji je asistirao Kameruncu Samuelu Eto'u za prvi pogodak, a sam je zabio drugi.

Javier Zanetti pokrenuo je po lijevoj strani akciju kod prvog Interovog pogotka u 31. minuti. Lopta je nekako stigla do Balotellija koji je bio uz gol-aut crtu, ali je sjajno proigrao Eto'a koji je topovski zakucao loptu u mrežu i tako postigao svoj prvi pogodak u dresu Intera u Ligi prvaka!

Konačnih 2-0 postavio je sam Balotelli iz slobodnog udarca u 64. minuti. Udaljenost je bila dosta velika, a Balotelli je opalio svom snagom, ali uz rotaciju koja je, očito, bila nepremostiva prepreka za gostujućeg golmana Ristihova, iako je lopta išla po sredini gola!

Gostovanje u Kijevu počelo je jako loše za branitelja naslova evropskog prvaka Barcelonu, budući da je Dinamo poveo već u 2. minuti. Milevskij je postigao jedan od najbržih pogodaka kijevske momčadi u povijesti Lige prvaka. No, Barcelona je uzvratila u 33. iz vrlo lijepe akcije u maniri Barçe, s odigravanjima iz prve. Ibrahimović za Messija, ovaj za Abidala, a francuski branič je s lijeve strane uputio niski centaršut koji je Xavi Hernandez spretno pospremio u mrežu.

Lionel Messi u 86. minuti još jednom je podsjetio zašto je nedavno primio zlatnu loptu France Footballa. Briljantno je izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, te postigao krasan pogodak za pobjedu Barcelone 2-1.

Barcelona je na kraju završila natjecanje u F skupini na prvom mjestu s 11 bodova, Inter je drugi s 9 bodova, u Ligu Europe ide Rubin sa 6 bodova, a Kijevljani su u srijedu rekli svoju posljednju riječ u Evropi ove sezone, jer su zadnji na ljestvici s 5 bodova.

Liga prvaka, skupina F, 6. kolo:

Dinamo Kijev – Barcelona 1-2 (Milevskij 2 / Xavi Hernandez 33, Messi 86)

Inter – Rubin 2-0 (Eto'o 31, Balotelli 64)

Tabela:

  1. Barcelona 6 3 2 1 7-3 11

  2. Inter 6 2 3 1 7-6 9

  1. Rubin 6 1 3 2 4-7 6

  2. Dinamo Kijev 6 1 2 3 7-9 5