Ko dolazi u Glasgow?
8

Škoti se plaše eventualne utakmice Hrvatska - Srbija: Oni se mrze, moglo bi biti gadno

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Škotski "The Sun" napravio je analizu utakmica koje će se igrati u Glasgowu na Evropskom prvenstvu 2020. godine, a oni su već sada najavili da bi u ovom gradu mogla da se igra utakmica "1.000 puta gora od njihovog Old Firma" - duel Hrvatske i Srbije.

Hrvatska je već sada sigurna na Evropskom prvenstvu i igrat će u grupi sa Engleskom i Češkom, a posljednji učesnik ove grupe će biti pobjednik play-offa Lige nacija C u kojoj igra i Srbija.

U prvom polufinalu Lige nacija C sastaju se Norveška i Srbija, a u drugom Škotska i Izrael. S tim u vezi, ukoliko Srbija bude najbolja, onda bi ove dvije selekcije igrale u Glasgowu, a škotski mediji s velikim oprezom pišu o toj eventualnoj utakmici.

"Srbijanski i hrvatski navijači se mrze, ne igraju često međusobno i moglo bi biti veoma gadno ukoliko se Srbija plasira na Euro. Utakmica se igra u večernjim satima pa će navijači imati čitav dan na raspolaganju, a pored toga što su im navijači organizovani, oni napadaju čak i policiju", piše škotski The Sun, koji je potom zaključio:

"To je 1.000 gora utakmica od Old Firma", piše Sun. Inače, Old Firm je jedan od najvećih derbija na svijetu u kojem se sastaju Glasgow Rangers i Celtic.