Potpisao za Klagenfurt
0

Škoro: U FK Sarajevo je prenapeto, nisam spreman na to

Piše: Edin Isanović
Alen Škoro (Foto: Arhiv)
Alen Škoro (Foto: Arhiv)
Iako se govorilo kako će Alen Škoro svoju nogometnu karijeru nastaviti na Koševu, do toga nije došlo. Bivša bordo desetka, Škoro je danas potpisao ugovor sa Austrijom Klagenfurt na šest mjeseci uz mogućnost produženja na još jednu godinu. Pomenuti klub takmiči se u trećoj austrijskoj ligi.

U telefonskom razgovoru iz zemlje podno Alpa javio nam se Škoro koji je obrazložio svoj postupak. "Tačno je da sam potpisao ugovor sa Klagenfurtom. Tu je nekadašnji predsjednik GAK-a kojeg znam još od ranije, a i Almedin Hota. Mislim da ću se brzo adaptirati. Klub ima ambicije da se uskoro vrati u elitni rang", kaže bivši bh. reprezentativac za Sarajevo-x.com. Potom je spomenuo dogovor sa FK Sarajevo.

"Moram naglasiti da mi je žao što je sve ovako završilo. Ja sam imao razgovore sa Upravom kluba i moram istaći da su prema meni bili korektni. No, u to vrijeme trener je bio Jirži Plišek. Kasnije se pojavila informacija da ja neću potpisati ako za prvog šefa struke bude izabran Husref Musemić. To nije tačno. Da sam sada došao u bordo svlačionicu svi bi pomislili da je to istina. Potom su otišla, prema mom sudu, tri ponajbolja igrača - Pehlić, Maksumić i Hadžić", kaže Škoro.

"Situacija u FK Sarajevo je prenapeta i nisam bio spreman na to. Od mene su navijači navikli na dobre partije. Očekivanja su velika, a ja nisam siguran da mogu odgovoriti izazovima. Uostalom, nisam igrao godinu dana. Ne znam ni kako će moj organizam reagovati na napore. Zbog toga mislim da je treća liga u ovom momentu dobro rješenje. Vrijeme će pokazati da li uopšte više mogu igrati nogomet ili ne", zaključio je Alen Škoro.