Problematični Martinez
23

Skandal u milanskom derbiju: Napadač Intera pljunuo rivala, čeka ga žestoka kazna

D. P.
Martinez se nije pomirio s porazom (Foto: Screenshot)
Martinez se nije pomirio s porazom (Foto: Screenshot)
Argentinski nogometaš Lautaro Martinez napravio je skandalozan potez u derbiju Intera i Milana pošto je pljunuo Thea Hernandeza nakon čega bi mogao dobiti žestoku kaznu.

Jedna od najvećih zvijezda Intera nije se mogla pomiriti s porazom, posebno zbog načina na koji se dogodio. Inter je imao vodstvo i igrao odlično, ali je na kraju Milan napravio veliki preokret i slavio u jednom od najvećih derbija italijanskog nogometa.

U posljednjim trenucima utakmice Theo Hernandez je napravio žestok start nad Denzelom Dumfriesom nakon čega je zaradio isključenje. Taj potez izazvao je opći haos na terenu, ali i pored njega.

No, italijanski mediji danas su objavili skandalozan potez Lautara Martineza koji je čekao da Theo Hernandez krene u tunel. Kada je Francuz zakoračio u prostoriju ispod stepenica, Martinez ga je pljunuo.

To su primijetili svi s klupe Intera, pa su odmah argentinskog nogometaša povukli u nazad i pokušali smiriti kako ne bi učinio još nešto sporno.

Iako se o ovom detalju nije mnogo pisalo neposredno nakon derbija, danas su ga prenijeli najveći italijanski mediji i očekuje se žestoka kazna za napadača Intera.

Pretpostavlja se da bi Martinez mogao dobiti i do pet utakmica suspenzije, što će sigurno biti žestok udarac za Inter u borbi za titulu.