"Bosanski Roberto Carlos"
1

Sjećate li se ove golčine? Majstorija legende Premijer lige iz 2011. godine kruži društvenim mrežama

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Tokom prethodnih 30-ak godina u nogometnom prvenstvu Bosne i Hercegovine vidjeli smo mnoge spektakularne pogotke, a jedan od njih koji je postignut 2011. godine sada kruži društvenim mrežama i oduševio je sve one koji ga tada nisu vidjeli.

Datum je bio 20. august 2011. godine, igralo se treće kolo Premijer lige BiH, a na stadionu Pirota Travnik je dočekao Željezničar.

Nermin Varupa je već u 2. minuti utakmice preciznim udarcem matirao Elvisa Karića i donio prednost Travniku, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Vernes Selimović je pogodio za 1:1.

Taj rezultat na semaforu je bio sve do 83. minute kada je postignut najspektakularniji gol te sezone.

Legendarni lijevi bek i kapiten Elvedin Varupa je šutirao iz slobodnog udarca sa skoro 40 metara i pogodio same rašlje Karićevog gola za konačnih 2:1 za Travnik.

Zanimljivo, to je bio jedan od samo tri poraza Željezničara koji je te sezone osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Varupa je bio istinska legenda Premijer lige BiH. Od 1996. do 2014. godine je odigrao 432 utakmice za Travnik u Premijer ligi i oko 700 uključujući sva takmičenja, a preminuo je samo godinu kasnije od zastoja srca. Imao je samo 39 godina.